Zones

- JobZone
- ScriptZone
- ArticleZone
- LinkZone
- NewsZone
- NewsletterZone
- BannerZone

 
 

 

Ikon i Internet Explorers adresselinie

 

Kontakt os

BufferZone.Dk
C. F. Richsvej 90
2000 Frederiksberg
Denmark

e-mail
info@bufferzone.dk

 
 
 

En lille ikon i Microsoft® Internet Explorer 5's adresselinie og i menupunktet Foretrukne er en ny smart lille feature man kan bruge til at eksponere sit logo eller anden form for grafik. Dette stiller ikke specielle krav til webserveren og heller ikke til Internet Explorer 5. Følg nedenstående, det er let. 

Design en ikon med den rette størrelse

Internet Explorer 5 kræver at ikonet har en størrelse på præcist 16x16 pixels. Sådan en ikon kan skabes med mange programmer, eneste krav er 16x16 pixels størrelse og en .ico ekstension, jeg anbefaler f.eks. at bruge Microangelo 98, der kan downloades fra http://www.tucows.com

Associer ikonen med websiderne

Når ikonen er designet, skal den associeres med websiderne. Det letteste er at navngive ikonen favicon.ico og så uploade denne til web- sites root directory — for example, www.bufferzone.dk/favicon.ico. Hver gang en Internetbruger addere websiderne til foretrukne menupunktet, vil Internet Explorer automatisk søge efter denne fil og placere udfor alle foretrukne og quick links der kommer fra dine sider.

Ikonen kan også associeres til web siderne med et andet navn end favicon.ico. Dette gøres ved at tilføje noget HTML kode i websidernes <HEAD>. Denne kode indeholder <LINK> taget og skal placeres på alle siderne.

<HEAD>
 <LINK REL="SHORTCUT ICON" HREF="http://www.bufferzone.dk/
  myicon.ico">
 <TITLE>My Title</TITLE>
</HEAD>

Add Web siden til Internet brugerens Foretrukne Menu

Dine sider kan kun placeres i brugerens foretrukne menu, hvis brugeren selv gør noget aktivt for dette, men du kan hjælpe denne bruger ved at gøre det let. Du kan f.eks. placere en knap på siden, der gør arbejdet for brugeren. Prøv nedenstående kodeeksember og eksperimenter med parametrne.

<SCRIPT>
<!--
if ((navigator.appVersion.indexOf("MSIE") > 0)
 && (parseInt(navigator.appVersion) >= 4)) {
  document.write("<U>
   <SPAN STYLE='color:blue;cursor:hand;'
   onclick='window.external.
   AddFavorite(location.href, document.title);'>
   Adder denne side til dine foretrukne</SPAN></U>");
}
//-->
</SCRIPT>

 

   
 
Copyright 2001 BufferZone.dk. All Rights Reserved.
Legal Stuff, Bufferzone Affiliated, BufferZone dedication, Testimonials,  Privacy Policy.