Forside   Profil    IT sikkerhed    Søgemaskineoptimering    Reference    Ressourcer

 

Midlertidige links: vidensbank

SEO

Blackhat Techniques

Cloaking.

Hvis du slår ordet Cloaking op i Kjærulff Nielsens Engelsk/Dansk ordbog, så ser du følgende:

Cloaking handler altså om at sløre de reelle hensigter, at dække over at indhylle i, og disse beskrivelser er faktisk ganske dækkende for hvad Cloacking handler om når vi taler SEO.

Teorien bag:

De fleste der kender lidt til SEO har på fornemmelsen at Cloacking er en meget teknisk disciplin, der kræver indgående viden, men dette er ikke nødvendigvis helt sandt, faktisk er det relativt enkelt. For at kunne forstå hvad der sker, er vi lige først nødt til at kikke på hvordan en web server virker på dit web hotel.

Vi kan jo starte med som eksempel at kikke på www.bufferzone.dk og forestille og at vi har lavet en artikel der hedder cloacking.htm. For at du skal kunne læse denne artikel, skal den, når den er færdig, uploades til et web hotel, i dette tilfælde scannet.dk, og du skal kende URL'en for at kunne skrive den i browserens adresse linie.

Nu er det jo sådan at www.bufferzone.dk ikke er det eneste web site der hostes hos scannet, de har faktisk ganske mange. Det betyder at vi er nødt til at kikke lidt dybere i web serverens virkemåde for at se hvordan du får den rigtige artikel serveret når du forespørger på adressen www.bufferzone.dk/seo/cloacling.htm hvor vi har valgt at placerer denne artikel. Scannet tager det registrene domænenavn og mapper det til en host container på web serveren i serverens konfigurations file. Den virkelige placering af filerne kunne f.eks. være
/home/servers/bufferzone på en Linux/apache server eller e:\inetpub\wwwroot\bufferzone på en Windows/IIS og selve mappingen sørger for at en forespørgsel til www.bufferzone.dk bliver redirectet til /home/servers/bufferzone uden at brugerne ved det eller kan se det, det sker gennemsigtigt og automatisk. Det væsentlige at forstå er at en forespørgsel på en URL, bliver læst af serveren, der så henter det der forespørges i en fysisk mappe placeret i den fysiske mappestruktur på serveren, og så præsenterer det i den form der forespørges, altså som URL.
 
Vi taler altså reelt om to forskellige placeringer, nemlig den fysiske på serveren, som normalt kun kan tilgås på selve den fysiske server, og så den virtuelle placering i form af en URL som både er den adresse der er kendt i den virtuelle verden og dermed den adresse som informationerne forespørges på og også den adresse serveren præsenterer udadtil mod den virtuelle verden. Den fysiske adresse holdes bevidst og aktivt skjult af åbenlyse sikkerhedsmæssige årsager.

Når der så Cloakes

Som vi lige har set, så sker der en mapping mellem den virtuelle adresse og den fysiske og tilbage igen når en web side forespørges. Når vi cloaker, så tilføjer vi yderligere noget intelligens til denne mappingsprocces idet vi lader nogle parametre afgøre hvilken fysiske placering vi vælger at mappe en url til ved hver enkel forespørgsel. Lad os f.eks., forestille os at vi vil lave denne artikel i tre forskellige sprogversioner, en dansk, en fransk og en engelsk. Herefter vil vi måle på browserens sprogindstillinger og så præsenterer den version der passer til.
 
Vi starter med at lave de tre forskellige versioner, der placeres fysisk på web serveren i 3 forskellige biblioteker således.
 
 
Når nu en bruger, der sidder med en englesk browser forespørger http://www.bufferzone.dk/seo/cloaking.htm, så måler webserveren at browseren er engelsk, derefter hentes e:\inetpub\wwwroot\bufferzone\eng\cloaking.htm og præsenteres.
 
Det der er vigtigt at forstå er at alle brugerne forespørger siden på den samme URL og de præsenteres også for siden på den samme URL. Set fra brugerens side er der altså ingen forskel om du sidder med de dansk, engelsk eller fransk browser bortset fra at du på adressen bliver præsenteret for den version der passer til sproget.
 
Hvori ligger det ulovlige?
 
Med ovenstående eksempel kan det være svært at forstå hvorfor søgemaskinerne skulle have noget i mod cloaking og det er da heller ikke i den slags tilfælde søgemaskinerne brokker sig. Problemet opstår når man bruger clocking til at snyde søgemaskinerne. Dette kunne man f.eks. gøre sådan her.
 
Først samles en liste over søgerobotternes IP adresser, herefter laves alle sider i to versioner, en til menneskebrugere og en til søgemaskinerne. Herefter laver vi søgemaskinernes sider således at de er optimeret til top populære søgeord, som giver masser af trafik, men som intet har med det indhold vi i øvrigt har på vores sider. Sådan var der en del tvivlsomme, herunder især porno sites der anvendte cloaking. Når du søgte på Britney Spears og fandt nogle links der så interessant ud og klikkede på disse, landede du på sex sider af den værste skuffe med hundredvis af popup sider med banner reklamer og andet skidt og det kan søgemaskinerne ikke lide, hvorfor cloaking blev forbudt.

Kan man anvende Cloaking til reele ting.
 
Det er der en del sites der gør, også med succes, det man skal huske er at googlebot er et stykke software, en algoritme, der behandler dine sider og hvis den ikke kan se at det du gør er reelt nok og ikke for at snyde søgemaskinen, så vil du blive bannet. Der er med andre ord en risiko forbundet med at cloake. Når du gør det anbefaler vi derfor at du alliere dig med mennesker der ved hvad de har med at gøre, har erfaringer med hvad der går og hvad der ikke går, med andre ord mennesker med en vis dokumenteret teknisk kompetence og dem er der ikke så mange af. Hvid du f.eks. henvender dig til bufferzone.dk med en sådan opgave, vil du øjeblikkeligt blive sendt videre til andre folk for det er vi ikke dygtige nok til og vil ikke risikerer.


 

her læse mere om SEO Blackhat Tekniques.

SEO - Refere spam - Log Spam
SEO - Cloacking
SEO - SEO hacking
SEO - Made for adsense
SEO - Link Farms.

 

Læs også disse serier

Søgemaskineoptimering
Søgemaskinepositionering
Søgemaskinemarkedsføring
Webpromotion
IT sikkerhed

Hacking
Google
SEO - Blackhat Teckniques


Kontakt Os

Bufferzone.DK
C.F:Richsvej 90
2000 Frederiksberg
Denmark

e-mail
info@bufferzone.dkZones

- GraficZone
- ScriptZone
- LinkZone
- BannerZoneFocusZones

- webpromotion
-
søgemaskineoptimering
-
søgemaskinepositionering
- IT sikkerhed

- SEO
- Hacking

Copyright 2006 BufferZone.dk. All Rights Reserved.
Legal Stuff, BufferZone dedication, Testimonials, Privacy Policy. 
SEO Blackhat Techniques - Cloaking med Bufferzone SEO Blackhat Techniques - Cloaking med Bufferzone SEO Blackhat Techniques - Cloaking med Bufferzone SEO Blackhat Techniques - Cloaking med Bufferzone SEO Blackhat Techniques - Cloaking med Bufferzone