Forside   Profil    IT sikkerhed    Søgemaskineoptimering    Reference    Ressourcer

 

Midlertidige links: vidensbank

SEO

Blackhat Techniques

Referer Spam.

Referer spam eller Logspam som det også kaldes er en af de teknikker der korrekt falder inden for betegnelsen Blackhat tecknique, idet der her faktisk er snyd og bedrag involveret. Referer spam drejer sig om at skaffe links til et web site ved at udnytte at andre webmaster ikke helt har tænkt sig om eller ikke helt sikret sig. Referer spam kan udføres scriptet mod tusinder af web sites fra en liste på meget kort tid, eller det kan gøres mod et web site ad gangen eller rettere scriptet mod manuelt udvalgte web sites, der så typisk vil ligge inden for velvalgte temaer.

De offentlige Log og statik systemers bane.

Rigtig mange webmasters anvender html baserede statisitk/logløsninger, altså løsninger, der enten parser web serverens logfiler, eller selv indsamler besøgsstatistik via en stump javascript eller anden kode på hver side, og så præsenterer denne statistik som html sider der kan browses. Sådanne løsninger er relativt udbrede fordi de er til at gå til, de er ofte platformuafhængige og kan laves lige så avancerede som systemerne tillader.

Muligheden for referer spam opstår, når statistik systemets html sider er offentlige og kan tilgås af alle, herunder især søgemaskinerne. At disse sider er offentlige kan der være mange forskellige grunde til. Nogle gange er det fordi folk er glemsomme, ikke ved hvad de har med at gøre, eller kan se at det er et problem. Andre gange sker det fordi folk tager et bevidst valg om at de vil kunne tilgå deres statistik uden forhindringer og andre gange igen fordi folk vil bruge deres statistik aktivt på deres sider, f.eks. poste besøgsstatistikken eller referer statistik som en slags counter på forsiden eller vise hvem der henviser til dem på forsiden som sådan en slags dynamisk lysavis.

Hvorfor er søgemaskinerne et problem i denne sammenhæng.

Der er to grunde til at søgemaskinerne er et problem. For det første præsenterer disse statistik systemer deres resultater på standard sider, placeret i en standard biblioteksstruktur med prædefinerede overskrifter og tekster. Dette betyder at de er lette at søge efter i søgemaskinerne og hvilket igen muliggør at der kan laves lister over sites, der anvender disse systemer. Disse lister kan spammere anvende til at ramme mange logs hurtigt.

Problem nummer 2 opstår fordi søgemaskinerne læser referer loggen som links tilbage til spammernes site og dermed kan en referer spammer hurtigt lave tusindvis af links til sin egen side, hvilket er hele formålet med gynmastikken.

Fidusen

Vi starter med at kikke på fidusen uden at lave numre. Det handler om at hvis www.site1.dk linker til www.site2.dk og en eller flere brugere følger dette link, så vil statistikken for www.site2.dk vise www.site1.dk som en referer. Hvis www.site2.dk's statistik er offentligt tilgængelig, så vil Google indexerer statistikken, og opfatte referer listen som om at www.site2.dk linker til www.site1.dk.

Det skjulte, slemme, blackhatagtige kommer i, at www.site1.dk ikke linker til www.site2.dk i virkeligheden, de får det bare til at se sådan ud. www.site1.dk opnår altså at google og de andre søgemaskiner registrere et link fra www-site2.dk tilbage til www.site2.dk, hvilket dels forbedre www.site1.dk's placering for vigtige søgeord men også giver lidt trafik

Referer spamming gøres som sagt oftest med scripts. Først laves et script, der gennemsøger google og lister alle de websites der anvender offentlige web statistik, dette er faktisk en ret let opgave hvis man kender lidt til Google, til statistik systemerne og så kan scripte. Næste trind er at lave et script der generere hits der ser ud som om de kommer fra et link. Dette script bruger listen over websites med offentlige statistikker som input. Så er der kun tilbage at schedulerer dette script til at køre en gang om dagen således der genereres links på alle de sites der står på den første liste.

Hvis man kender de rigtige steder på nettet, kan ovenstående scripts faktisk downloades så man behøver ikke en gang at lave dem selv

Typiske statistiksystemer

Der findes flere systemer der anvendes offentligt selvom der ikke er noget krav om at de skal dette, eller rettere selvom de sagtens kan beskyttes. De kunne f.eks. være følgende systemer:

awstat, easyphpstat, Logaholic, webalizer, Sawmill for at nævne nogle af de mere populære, men der kan også sagtens være tale om proparitært udviklede web stats systemer, der så blot er svære at lokaliserer via f.eks. google.

Hvad skulle en smule referer spam vel betyde?

Hvad skulle en smule referer spam vel kunne betyde, jeg er da et stort menneske og kan vel ikke tage skade af at linke til lidt andre sites. Men her tager du desværre alvorligt fejl. Det er nemlig sådan at f.eks. google bruger den du linker til som en indikation af hvad dit site handler om, hvad dit tema er, og dermed til at bestemme din placering i indexet for dine vigtige søgeord. Hvis du linker til en masse crap sites med prono, skumle lån og online spil, så vil du opdage at dit site fjernes fra google helt.

Det er meget væsentligt at de sites du linker til er inden for dit tema og at der helst er tale om væsentlige sites inden for dit tema. At linke til spam sites og sites uden for dit tema skader din placering meget

Hvad gør man så

Det mest åbenbare er at undlade at have sin referer log liggende offentlig og hvis man har et stort ønske om dette så at gøre det klogt.

Man kan f.eks. ændre på standarden, hvilket indebære ændring af fil og biblioteksnavne, overskrifters og markante teksters ordlyd, grafik navngivning og alle andre ting der kan bruges til at søge efter systemerne med.

Man kan også beskytte sin statistik via robots.txt og rel="nofollow" på links, men dette vil ikke fjerne referer spam, da de helt, det vil bare fjerne virkningen. Husk også at annoncerer at disse teknikker anvendes, så spammerne kan se at de ingen virkning får ud af at spamme.

Endelig kan man forsøge aktivt at ip banne spammerne og på den måde langsomt luge dem ud.

her læse mere om SEO Blackhat Tekniques.

SEO - Refere spam - Log Spam
SEO - Cloacking
SEO - SEO hacking
SEO - Made for adsense
SEO - Link Farms.

 

Læs også disse serier

Søgemaskineoptimering
Søgemaskinepositionering
Søgemaskinemarkedsføring
Webpromotion
IT sikkerhed

Hacking
Google
SEO - Blackhat Teckniques


Kontakt Os

Bufferzone.DK
C.F:Richsvej 90
2000 Frederiksberg
Denmark

e-mail
info@bufferzone.dkZones

- GraficZone
- ScriptZone
- LinkZone
- BannerZoneFocusZones

- webpromotion
-
søgemaskineoptimering
-
søgemaskinepositionering
- IT sikkerhed

- SEO
- Hacking

Copyright 2006 BufferZone.dk. All Rights Reserved.
Legal Stuff, BufferZone dedication, Testimonials, Privacy Policy. 
SEO Blackhat Techniques - Referer spam med Bufferzone SEO Blackhat Techniques - Referer spam med Bufferzone SEO Blackhat Techniques - Referer spam med Bufferzone SEO Blackhat Techniques - Referer spam med Bufferzone SEO Blackhat Techniques - Referer spam med Bufferzone