Forside   Profil    IT sikkerhed    Søgemaskineoptimering    Reference    Ressourcer

 

Midlertidige links: Ekspertise og vidensbank

SEO

Blackhat Techniques

Blackhat begrebet er lånt fra hacker verdenen, hvor en blackhat er en ondsindet type, der anvender ulovlige teknikker, arbejder skjult, ofte for egen vindings skyld, med andre ord en kriminel. Når vi taler SEO er begrebet fanget an, selvom det faktisk ikke rigtigt passer. For det første er omtalte teknikker er ikke ulovlige i egentlig forstand, faktisk er der flere eksempler på søgemaskiner der accepterer disse teknikkers anvendelse selvom de kender alt til dem. For det andet er de ikke nødvendigvis skjult, i hvert tilfælde ikke hvis man ved hvor man skal kikke og sides er der ikke noget kriminelt i det, igen i egentlig forstand. Eneste virkelige lighedspunkt er at der er for vindings skyld.

Whitehat SEO

Whitehat SEO holder sig inden for det der helt generelt i branchen opfattes som "Reglerne" og benytter ingen avancerede metoder som opfattes som potentielt farlige. Det er her vigtigt at forstå at der ikke findes nogen sikre regler. I virkeligheden kan enhver søgemaskine i morgen vælge at ændre sin algoritme og så pludselig begynde at straffe ting der før blev betragtes som fuldt lovlige i branchen.

Hvordan man en vender og drejer den, så er den populære opdeling i white- og blackhat nok ikke så velvalgt, men den bruges overalt i branchen så vi beholder den her også og definerer blackhat teknikker som teknikker der enten snyder andre web sites på forskellige måder, eller bruger teknikker der går mod søgemaskinernes formål.

Søgemaskinernes formål

Når vi nu definerer blackhat seo teknikker som teknikker der går imod søgemaskinernes formål, så er vi selvfølgelig nødt til lige at kikke på det formål som det først. og for at forstå formålet er man også nødt til at vide lidt om hvem søgemaskinernes kunder er.

Søgemaskinernes primære kunder og dem søgemaskinerne ønsker at leverer "varen" til, er de mennesker der foretager søgninger efter informationer. Søgemaskinerne arbejder på at leverer de bedste og mest relevante søgeresultater på enhver søgning der måtte foretages.

Formålet og SEO teknikkerne

Når vi holder formålet op mod teknikkerne, så opnår vi en mere nuanceret definition på hvad der burde være blackhat og hvad der burde være whitehat. Hvis f.eks. en Modefrisør på Frederiksberg, der har et rigtigt flot site med masser af billeder anvender avanceret seo til at ligge godt for søgningen "modefrisør på Frederiksberg" er det så Blackhat? Svaret er vel nej, faktisk ligegyldigt hvilken teknik der anvendes. Sitet er relevant for søgningen og derfor kan det vel ikke være at snyde nogen som helst, hverken søgemaskinen eller brugerne der søger efter en modefrisør i København.

Omvendt, hvis nu et ses site anvender helt "lovlige" teknikker til at hitte højt for samme søgning, je så er det vel blackhat og i dette tilfælde også næsten ligegyldigt hvilken teknik der anvendes.

Du skal være opmærksom på at der ikke er noget der er helt sikkert. Næste ligegyldigt hvad du gør, også selvom du intet gør, så kan du pludselig lande i en søgemaskines spamfilter og blive banned. Nogle gange sker dette ved en fejl, normalt når f.eks. Google ændre deres algoritme, men det kan også ske fordi en eller anden ting du bruger på dine sider nu er blevet forbudt. Du skal dog vide at hvis du kaster dig ud i de teknikker der her beskrives, så er der en lidt større risiko for at du lander i et spamfilter, også selvom du i princippet bruger den til ting der falder inden for søgemaskinernes formål som beskrevet herover

Hvad er så hvad

Vi kan altså sikkert blive enige om at der hersker nogen forvirring på området. Blackhat Teknikker er teknikker som bryder søgemaskinernes regler for acceptable teknikker, men som i nogen tilfælde alligevel accepteres af de samme søgemaskiner.

Når vi herefter beskriver teknikker som Blackhat teknikker, så er det altså et valg vi har taget ud fra, hvad der er den almindelige opfattelse i branchen. De teknikker der beskrives er udvalgt enten fordi de er avancerede, eller fordi de anvender teknikker der ligger på grænsen af det man normalt betegner som lovligt.

Dette betyder så også at bufferzone.dk fraskriver sig et hvert ansvar for anvendelsen af disse teknikker og vi vil som hovedregel ikke selv anvende dem. Det er vigtigt i denne branche at man kender sin begrænsning, og disse teknikker vil alle ligge uden for vores grænse, enten etisk, men i flere tilfælde også teknisk. Vi kan dog til enhver tid anbefale gode mennesker i branchen der mestre disse teknikker.

her læse mere om SEO Blackhat Tekniques.

SEO - Refere spam - Log Spam
SEO - Cloacking
SEO - SEO hacking
SEO - Made for adsense
SEO - Link Farms.

Læs også disse serier

Søgemaskinepositionering
Søgemaskinemarkedsføring
Webpromotion
IT sikkerhed

Hacking
Google
SEO Blackhat Techniques


Kontakt Os

Bufferzone.DK
C.F:Richsvej 90
2000 Frederiksberg
Denmark

e-mail
info@bufferzone.dkZones

- GraficZone
- ScriptZone
- LinkZone
- BannerZoneFocusZones

- webpromotion
-
søgemaskineoptimering
-
søgemaskinepositionering
Søgemaskinemarkedsføring

- SEO

- Hacking
-Google

Copyright 2006 BufferZone.dk. All Rights Reserved.
Legal Stuff, BufferZone dedication, Testimonials, Privacy Policy. 
SEO Blackhat Techniques SEO Blackhat Techniques SEO Blackhat Techniques SEO Blackhat Techniques SEO Blackhat Techniques