Forside   Profil    IT sikkerhed    Søgemaskineoptimering    Reference    Ressourcer

 

Midlertidige links: vidensbank

Gør noget Dumt
og
Hack dig selv

Så skete det alle sagde aldrig ville ske. En eller anden gjorde det som ingen ville være så dum at gøre. En eller anden overså det der da er helt åbenlyst for enhver. Og hvad gør vi nu, er der sket skade, er der overhoved sket noget, ved vi om vi kan se hvad der er sket eller må vi nøjes med at afbryde alt, slukke for det hele og så sikre os med det der ikke burde være nødvendigt. Denne artikel handler om at tænke det utænkelige før andre gør det og om at gøre det ingen da er dumme nok til at gøre, for at se om vi opdager at det er gjort om om vi kan se hvilke konsekvenser det faktisk har.

Hvilke dumme ting kan gøres.

Her er det kun fantasien der sætter grænserne og ligegyldig hvor fantasifuld du er, kan du næsten være helt sikker på at virkeligheden altid overgår fantasien. Dette forhold er dog ikke et argument for at undlade at være fantasifuld, tværtimod.

Først og fremmest tilkobling af alt muligt hjemmekøbt, ukorende, hjemmelavet, ikke godkendt udstyr, alt sammen i den bedste mening naturligvis og da kun for at lette arbejdet til fordel både for den medarbejder der således på egen foranstaltning har forøget virksomhedens funktionsmuligheder, og da særligt for virksomheden som får denne funktionalitet ganske gratis.

Der er set tilkobling af accesspoints, helt uden sikkerhed på kabel netværket f.eks. for at kunne udskrive på egen indkøbte printer, der lige kunne noget som virksomhedens standard printer ikke kunne eller for at kunne tilkoble konsulenter og andre gæster til netværk direkte så man ikke skal forstyrre IT sektionen med sådanne banaliteter.

Forbindelse af et modem til arbejdskomputeren så medarbejderen kunne få forbindelse hjem til sin egen filserver. Virksomheden havde jo lukket for den slags i firewallen, så hvad skulle medarbejderen ellers have gjort. Virksomheden havde jo også fjernet USB porte så han heller ikke kunne overføre filer mellem netværket og hjemme PC'en.

Kabel patching af det lukkede forskningsnetværk, der jo indeholdte informationer af høj klassifikations grad, med virksomhedens Internet net, så man kunne få forbindelse med en mailserver og på den måde kommunikerer om forskningsresultater og andre fortrolige ting, som man naturligvis ikke ville sende ud over virksomhedens almindelige netværk, hvor en mailscannet stoppede for den slags kommunikation.

Isætning af egen indkøbte netkort og etablering af ekstra netværk med kabler hen over gulvet så man kunne spille Counter Stricke efter arbejdstid fra virksomhedens gode arbejdsstationer. Nettet var selvfølgelig tilkoblet Internettet via en egen indkøbt ADSL forbindelse som man deltes om at betale. Nettet blev opdaget da man opstillede egen CS server under et af bordene.

Hvad gør man så.

Første skridt er baselining. Virksomheden er nødt til at vide hvor den er, hvor mange enheder den har, hvilke typer og fabrikater disse er og hvordan de er sat op. Baselining indebære dokumentation og afmærkning, og vil man hjælpe sig selv, så også udstrakt grad af standardisering både i udstyrs og komponent valg og i opsætning og konfiguration. Læs mere om Baselining i artiklen "IT sikkerhed - Baselining forudsætningen for meget"

Næste skridt er Change management. Hvis virksomheden har styr på hvor den startede, og hvilken vej den er gået siden den startede, så ved den også hvor den er og vil lettere kunne identificerer hvad der ikke høre hjemme. Change Management er i dag en forudsætning for både drift og sikkerhed og bør iværksættes i virksomheden. Der findes både processer, som f.eks. ITIL, og værktøjer, som f.eks. Remedy, der understøtter denne proces

Udover at disse to skridt gør det meget lettere at opdage når der sker underlige ting, så har en konsekvent gennemførelse at baselining og change management, herunder særligt under anvendelse af standardisering, den effekt at ejerskabet over og kontrollen med netværket bliver tydeligere og således i sig selv nedsætter medarbejdernes lyst til at tage tingene i egen hånd og indføre egne standarder og effekter.

Tredje skridt er så at begå dumhederne bevidst og under kontrollerede forhold, for at se hvordan disse kan opdages tidligt og for at se om de værktøjer og systemer man har i stilling er gode nok til dels at beskytte ressourcerne og dels at fortælle hvad der er sket.

Styr på vores perimeter.

Ordet perimeter her skal forstås både som vores fysiske perimeter, altså der hvor man kan komme til vores kabler og udstyr, som vores udvidede perimeter der indeholder medarbejdernes private boliger, såfremt disse medarbejdere anvender deres bærbare pc hjemme og de bærbare computere, der anvendes "i det offentlige rum". endelig skal perimeter forstås som vores elektroniske perimeter, som er det område hvorfra man kan nå vores trådløse udstyr. Her et det væsentligt at vide at dette område er stærkt miljøafhængigt. har man testet dette i høj luftfugtighed og dårlige atmosfæriske forhold, vil man blive noget overrasket over hvor meget større dette område faktisk er under gunstige forhold.

En simpel fysisk perimeter kontrol, hvor man går rundt i virksomheden og følger kablerne, kan nogle gange give grimme overraskelser. Som f.eks. når den nye IT chef finder ud af at virksomheden i gamle dage havde medarbejdere siddende på alle ejendommens tre etager og at der, nu du spørger, faktisk stadig er netstik på øverste etage, hvor der har siddet et andet firma i årevis, eller netkabler der er trukket gennem "offentlige" loftrum/kældre hvor alle mulige andre mennesker kommer eller når virksomhedens hostede data befinder sig på en server hos en udbyder, der ikke har lavet ordentlig proces separation således at de forskellige dataområder relativt let kan overskrides.

Snif, Hack, fod og finger print og enumerer.

Det at gøre noget dumt for derefter at hacke sig selv har to formål, dels at finde ud af hvad der er muligt gennem disse huller, dels at se om man allerede før disse ting sker, kan gøre noget for at begrænse de mulige skader og endeligt for at se hvordan man evt kunne opdage at et sådant hul var opstået.

Start med at lave dumhederne selv under kontrollerede og overvågede forhold. Beskyt gerne hullerne med midlertidige firewalls foran eller bagved (eller begge dele) hullerne der dels overvåger trafikken og dels kun åbner for det der er absolut nødvendigt for at kunne teste tingene.

Herefter er det så at gå i gang med de værktøjer der er til rådighed og har man ikke selv de nødvendige forudsætninger, kan den slags købes ude i byen hos respektable virksomheder der bistår med den slags penetrationstester. Læs mere om hvordan dette gøres i artiklerne "Hacking - Hacking for Managers, del 1 og Hacking - Hacking for Managers, del 2"

Meld ud, gerne humoristisk

Det er ofte sådan at de dumheder der faktisk begås, i bagklogskabens ulidelige klare lys ser præcis så dumme ud som de er. Det vil de normalt også gøre hvis man fremstiller dem i et humoristisk skær før de begås. Brug denne artikels eksempler eller søg andre på nettet i de fora hvor den slags med jævne mellemrum florerer, og meld dem så ud for virksomhedens medarbejdere, så disse opnår den helt nødvendige forståelse og fokus for at den slags kun sker når IT sikkerhedschefen begår dem med vilje

Hackere, Hacking med mere

Hacking - Hvordan gøres det
Hacking - Hvilke typer findes der
Hacking – Hvorfor hackes der, Hvad vil de opnå.
Hacking - Kendte hackere

Hacking - Hacker emblemet
Hacking - Hackernes værktøj #1. Google
Hacking - Hackernes værktøj #2. Rootkits
Hacking - Hackernes værktøj #3. Sniffer
Hacking - Hackernes værktøj #4. Scanner

Hacking - Tænk som en hacker
Hacking - Via Social Engineering
Hacking - Hacking for Managers, del 1
Hacking - Hacking for Managers, del 2

Gør noget dumt og Hack dig selv
Hvordan hacker man. Den indirekte vej ind

Læs også disse serier

Søgemaskineoptimering
Søgemaskinepositionering
Søgemaskinemarkedsføring
Webpromotion
IT sikkerhed
Google
Hacking
SEO - Blackhat Teckniques


Kontakt Os

Bufferzone.DK
C.F:Richsvej 90
2000 Frederiksberg
Denmark

e-mail
info@bufferzone.dkZones

- GraficZone
- ScriptZone
- LinkZone
- BannerZoneFocusZones

- webpromotion
-
søgemaskineoptimering
-
søgemaskinepositionering
- IT sikkerhed

- SEO
- Hacking

Copyright 2006 BufferZone.dk. All Rights Reserved.
Legal Stuff, BufferZone dedication, Testimonials, Privacy Policy. 
Gør noget Dumt og Hack dig selv - med Bufferzone.dk Gør noget Dumt og Hack dig selv - med Bufferzone.dk Gør noget Dumt og Hack dig selv - med Bufferzone.dk Gør noget Dumt og Hack dig selv - med Bufferzone.dk Gør noget Dumt og Hack dig selv - med Bufferzone.dk