Forside   Profil    IT sikkerhed    Søgemaskineoptimering    Reference    Ressourcer

 

Midlertidige links: vidensbank

Hacking

Kendte hackerpersonligheder

Captain Crunch

Captain Crunch er en af de første undergrunds personligheder fra, hvad der senere blev til hackermiljøet man støder på når man studerer hackernes historie. Captain Crunch, der i virkeligheden hedder John T Draper var Phracker. En at den der "hackede" det amerikanske telefonsystem, for at undgå at skulle betale for langdistance opringninger (udenbys på dansk). Den korte udgave af den lange historie er, at USA pålagde langdistance telefonopringninger skat for at finansiere Vietnam-krigen, hvilket blev en del at protesten mod krigen og regeringen i undergrundsmiljøet omkring hackerne.

Captain Cruhch fandt ud af at man kunne åbne for det analoge relæ ved at fløjte en 2600 Hz tone ned i røret, hvorefter man kunne ringe langdistance gratis. Fløjten han brugte, fik han fra Captain Crunch morgenmad, der indeholdte en lille legetøjsfløjte, hvorefter legenden var født. Tallet 2600 kendes af alle hackere og bruges bl.a. af The Hacker Quarterly, nyhedsgrupper og masser af andre steder i hackermiljøet

 

Dark Dante

Dark Dante, der i virkeligheden hedder Kevin Poulsen er også en af de oprindelige personligheder fra phracker miljøet. Dark Dantes berømmelse skyldes bl.a. at han brugte sine phracker færdigheder til at kunne være den første der ringede ind til diverse radio konkurrencer og dermed vinde præmierne. Han vandt bl.a. en rejse til Hawaii, over 20.000,- $ og 2 pocher

Dark Dante blev frigivet i 1996 efter at have afsonet godt 3 år af en 5 års fængselsdom. I dag arbejder som editor på det kendte SecurityFocus.com og som Freelance journalist med IT sikkerhed som speciale.



Lex Luthor

Lex Luthor er synonym med ”Legion of Doom” og som sådan en af de mest prominente hackere gennem tiden. Han startede L.O.D omkring 1984 sammen med folk som Erik Bloodaxe og The Mentor og var aktiv til 1990. L.O.D. har haft enorm betydning for hacker miljøet og været inspiration til de fleste andre kendte hackergrupper gennem tiden.

Bemærkelsesværdigt er det, at det faktisk ikke er muligt at finde Lex Luthors rigtige navn. De fleste andre personer fra kredsen omkring L.O.D. er kendte, men der findes ingen referencer til Lex Luther, hvem han er og hvad han laver nu.

 

Eric Bloodaxe

Eric Bloodaxe, som hedder Chris Coggins i den virkelige verden, er også en af hovedpersonerne bag L.O.D og samtidig med Lex Luther. Eric Bloodaxe's fortid er fuld af rygter og beskyldninger om cyber kriminalitet og andet snavs, men intet kan siges at være uomtvisteligt bevist. I dag er Chris Coggins en anerkendt sikkerheds ekspert, der har udført network security assessments for nogle af de største internationale virksomheder, han har arbejdet for US Federal law-enforcement agencies bl.a. på flere sager om computer kriminalitet og han er blevet citeret og brugt af så anerkendte medier som Time, Newsweek, Computerworld og på både CNN og CNBC
 

The Mentor

The Mentor hvis rigtige navn er Loyd Blankenship er en tredie person omkring L.O.D. Han er mest kendt for at være forfatteren bag The Hacker Manifesto og flere andre relativt kendte publikationer bl.a. GURPS Cyberpunk.

 

”Den Hjemløse Hacker”

Den Hjemløse Hacker hvis rigtige navn er Adrian Lamo og også en af de kendte personligheder i miljøet. Navnet "den hjemløse hacker" (the homeless hacker) fik Lamo på grund af hans måde at leve på. Han rejset rundt i USA, ofte med Grayhound bus, sov forskellige tilfældige steder, både på gaden og hos venner rund omkring. Han brugte Internet cafeer, biblioteker og universitets netværk til at lave sine ting.

Det meste af den hacking han gennemførte blev gjort via browseren og han hackede bl.a. Microsoft, The New York Times internal computer network, Yahoo, Excite@Home og WorldCom. Som hacker type er Lamo svær at placerer, vel nærmest en slags White-, Gray- Blackhat, politisk hacker med et kæmpe ego.

 

Kevin Mitnick

Kevin Mitnick er uden tvivl den meste berømte personlighed fra det internationale hacker miljø og som type er han let at klassificere, han har nemlig dom for at være en blackhat, kriminel hacker idet har har stjålet både software og kreditkort oplysninger. Han er endvidere mistænkt for at have brudt ind hos Pacific Bell, Motororla's Cellular Division, Digital (nu HP/Compaq) Sun og mange flere. Hans berømteste hack var da han i 1994 brød ind hos den kendte IT sikkerheds ekspert Tsutomu Shimomura’s, hvilket fik denne til at samarbejde med FIB hvilket igen førte til at Mitnick blev fanget. Han tilbragte 8 måneder i isolering. Han tilbragte i alt 5 år i fængsel, de 4 af dem som varetægts fængsel. Dommen indebar også at han ikke måtte befinde sig i nærheden af en computer 3 år efter løsladelsen

Mitnick er i dag en kendt og offentlig person. Han har optrådt i diverse TV programmer, i andre medier og han har endda haft roller i forskellige film. Han har udgivet bogen "The art of deception" hvor han behandler social engineering i hacker sammenhæng.

 

Jericho

Jericho hedder Brian Martin in-real-life og er af nyere dato end de fleste af de ovennævnte. Jericho er mest kendt som ven af og trofast støtte for Kevin Mithick, hvor han var den tekniske del af forsvarsteamet under retssagen. Jericho er aldrig selv blevet dømt, selvom har har indrømmet hacking af masser af systemer.

Jerricho er i dag aktiv i miljøet på den rigtige side af loven, han har deltaget som taler ved både Defcon og Blackhat konferencerne og han er en af de drivende kræfter bag det kendte web site http://attrition.org samler og rapportere defacede og forskellige sårbarheder.

 

Raven

Raven der hedder Alder til efternavn en en sjældenhed idet hun er kvinde og selvom hun ikke selv ønsker at gøre et nummer ud af netop det faktum, så er der ikke mange kvinder i miljøet. Ravens berømmelse stammer bl.a. fra de meget kendte DefCon conferencer, hvor hun var den første kvindlige tekniske foredragsholder.

Raven har arbejdet nogle år i TI branchen, hvor hun dels opdagede et hul i noget kendt og meget brugt software og dels lavede exploits og proof-of-concept til dette hul. Ravens tilslutning til hackermiljøet startede da virksomheden klart signalerede, at det havde de da ikke tænkt sig at gøre noget ved.

 

Mudge

Peiter C Zatko aka Mudge er en ret vigtig person i miljøet der, selv om han har været medlem af Cult of the dead cow, ikke er decideret hacker. Han er en af de oprindelige folk bag L0pht Heavy Industries der ændrede navn til @stake og som i dag er købt af Symantec. Firmaet er mest kendt for password hackeværktøjer L0phtCrack der stort set bruges af alle i sikkerhedsbranchen i dag.

Mudge er en meget speciel personlighed der ofte har sine helt særlige meninger og holdninger, der er dog, primært på grund af hans faglige dygtighed og intelligens, stor respekt om han.

 

"Le Cerveau"

"Le Cerveau" alias Thomas Andersen var i 1993 med i den gruppe af unge danske hackere der blev anholdt for bl.a. hacking af pentagon og mange andre steder, med i gruppen var også Dixie, Wedlock, Zephyr, Darkman og The Jackal. I 1996 blev Le Cerveau dømt halvandet års fængsel der dog blev gjort betinget af 200 timers samfundstjeneste.

5 af de 6 danske hackere arbejder i dag i IT branchen, bl.a. Le Cerveau der sælger antivirus programmer.



Mafiaboy

Mafiaboy sagen er et klasseeksempel i hackermiljøet. "Nogen" havde lavet DOS mod en lang række af de største sites på nettet, både yahoo, google og Amazon var blevet ramt og efterfølgende blev skaderne opgjort til næste 1.7 milliarder dollars. FBI var af den opfattelse at man ståd over for en gruppe meget professionelle folk, der virkelig havde styr på det de lavede. Da man fant forbryderne, viste det sig at være en 17 år gammel Script Kiddie fra Canada der ikke havde den store indsigt i hvad han lavede og oven i købet var dum nok til at prale med sine bedrifter offentligt. Han endte med at blive idømt 8 måneders ungdomsfængsel for sine handlinger.

Historien gav efterfølgende en række spekulationer om en script kiddie ved en fejl eller utilsigtet, kunne forudsage større ulykker på f.eks. missilforsvar, atomkræftværker eller andre store samfundskritiske ting. 
 

Hackere, Hacking med mere

Hacking - Hvordan gøres det
Hacking - Hvilke typer findes der
Hacking – Hvorfor hackes der, Hvad vil de opnå.
Hacking - Kendte hackere

Hacking - Hacker emblemet
Hacking - Hackernes værktøj #1. Google
Hacking - Hackernes værktøj #2. Rootkits
Hacking - Hackernes værktøj #3. Sniffer
Hacking - Hackernes værktøj #4. Scanner

Hacking - Tænk som en hacker
Hacking - Via Social Engineering
Hacking - Hacking for Managers, del 1
Hacking - Hacking for Managers, del 2

Gør noget dumt og Hack dig selv
Hvordan hacker man. Den indirekte vej ind

Læs også disse serier

Søgemaskineoptimering
Søgemaskinepositionering
Søgemaskinemarkedsføring
Webpromotion
IT sikkerhed

Hacking
Google
SEO - Blackhat Teckniques


Kontakt Os

Bufferzone.DK
C.F:Richsvej 90
2000 Frederiksberg
Denmark

e-mail
info@bufferzone.dk



Zones

- GraficZone
- ScriptZone
- LinkZone
- BannerZone











FocusZones

- webpromotion
-
søgemaskineoptimering
-
søgemaskinepositionering
- IT sikkerhed

- SEO
- Hacking

Copyright 2006 BufferZone.dk. All Rights Reserved.
Legal Stuff, BufferZone dedication, Testimonials, Privacy Policy.



 
Kendte hackerpersonligheder  bufferzone.dk Kendte hackerpersonligheder bufferzone.dk Kendte hackerpersonligheder bufferzone.dk Kendte hackerpersonligheder bufferzone.dk Kendte hackerpersonligheder bufferzone.dk