Forside   Profil    IT sikkerhed    Søgemaskineoptimering    Reference    Ressourcer

 

Midlertidige links: vidensbank

Hacking

Hacker emblemet

Hacker Emblemet bufferzone.dk

I første omgang er vi lige nødt til at definerer os ud af hvilke hackere vi nu taler om, der er nemlig her ikke tale om den moderne betydning af og det hacker, men den gamle (også kaldet rigtige betydning) og ordet. Når ordet hacker nævnes i denne artikel er det således en person, der er en utrolig dygtig programmør, der kan kode og ændre kode, og som lever for sin nysgerrighed, sin lyst til at lære og mestre emnet. En hacker i denne betydning ødelægger ikke, men løser problemer hurtigt og uden de store fagter. 

Forhistorien

Hacker emblemet stammer fra "The Game of Life" og kaldes en "Glider", men det vil ikke sige de fleste ret meget, så her er forklaringen.

The Game of Life er en matematisk simulering af liv og et såkaldt 0 bruger spil, idet "spilleren" ikke kan gøre noget mens spillet køre. Skal vi tale spil, så opstiller man en udgangssituation og starter spillet, hvorefter simulationen køre indtil et stabil tilstand er opstået, herom senere. The Game of Life kaldes også en cellular automaton og er oprindeligt udviklet af den britiske matematiker John Horton Conway helt tilbage i 1970.

Game of life foregår i et uendeligt stort grid af ens firkantede celler, hvor hver celle kan være enten befolket eller tom. Conway opstillede følgende regler for simulationen:

 1. Enhver befolket celle med mindre end 2 befolkede naboer dør, som af ensomhed.
 2. Enhver befolket celle med mere end 3 befolkede naboer dør, som af overbefolkning.
 3. Enhver befolket celle med 2 eller 3 befolkede naboer forbliver uændret til næste generation.
 4. Enhver tom celle med netop 3 befolkede naboer bliver befolket.

Som man sikkert kan fornemme har den slags simulationer relevans for flere forskellige områder, herunder fysikere, biologer, økonomer, matematikere, gen-forskere og andre der studerer udviklingsmønstre, der styres af relativt simple regler.

Det viste sig at de mønstre Game of Life producerer kan kategoriseres ind i et lille antal typer, f.eks. statiske mønstre, kaldet "still Lifes" og repeterende mønstre kaldet "oscillators" og fremadskridende/bevægende mønstre kaldet "spaceships" og at der inden for hver type var en fast række former der går igen, herunder:

Hacker Emblemet bufferzone.dk Hacker Emblemet bufferzone.dk Hacker Emblemet bufferzone.dk Hacker Emblemet bufferzone.dk Hacker Emblemet bufferzone.dk Hacker Emblemet bufferzone.dk
Block Boad Blinker Toad Glider LWSS

Block og Boad er såkalde "still lifes", Blinker og Toad er "oscillators" og "Glider" og "lightweight spaceship" ("LWSS") er "spaceships".    

Der findes også mønstre kaldet "Methuselahs", der udvikler sig over mange generationer før de gentager sig selv, ligesom der findes "Diehard" mønstre der vil forsvinde efter 130 generationer. Endelig findes "Acorn" mønstre der i løbet af 5206 generere 13 gliders, hvorefter de stabiliserer sig i 13 oscillators.        

Hacker Emblemet bufferzone.dk Hacker Emblemet bufferzone.dk
Diehard Acorn

Der findes naturligvis andre former og mønstre, men vi stopper detaljeringsgraden her. Selve hacker emblemet er glideren, som ser således ud i animation, hvor man ser glideren glide hen over gridet. Glideren er vent pp hoved i forhold til hacker emblemet, men der er kun et spørgsmål om udgangssituation.

Hacker Emblemet bufferzone.dk

Hacker Emblemet.

Hacker Emblemet kan forekomme i flere forskellige former, f.eks. grafisk som ovenfor under overskriften eller som ASCII art

.o.
..o
ooo
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
[  ][*][ ]
[  ][ ][*]
[*][*][*]
[  ][0][ ]
[  ][ ][0]
[0][0][0]
0 1 0
0 0 1
1 1 1

Nu er hackernes verden jo ikke særlig officiel og synlig, der er ingen organisationer, der varetager hackernes interesser og taler for dem. Samtidig er hacker kulturen dybt forankret i open source miljøer og den måde at tænke, dele og bruge på.

Hacker emblemet er en del at hele denne kultur og kan som sådan bruges af alle uden videre. Der kommer ingen tilhold eller andre officielle retslige henvendelser hvis man misbruger eller behandler emblemet respektløst. Her skal man så lige huske hvilken gruppe af mennesker man har med at gøre. Det er folk der indgående kender Internettets muligheder og som holder af respekt.


Hackere, Hacking med mere

Hacking - Hvordan gøres det
Hacking - Hvilke typer findes der
Hacking – Hvorfor hackes der, Hvad vil de opnå.
Hacking - Kendte hackere

Hacking - Hacker emblemet
Hacking - Hackernes værktøj #1. Google
Hacking - Hackernes værktøj #2. Rootkits
Hacking - Hackernes værktøj #3. Sniffer
Hacking - Hackernes værktøj #4. Scanner

Hacking - Tænk som en hacker
Hacking - Via Social Engineering
Hacking - Hacking for Managers, del 1
Hacking - Hacking for Managers, del 2

Gør noget dumt og Hack dig selv
Hvordan hacker man. Den indirekte vej ind


Læs også disse serier

Søgemaskineoptimering
Søgemaskinepositionering
Søgemaskinemarkedsføring
Webpromotion
IT sikkerhed

Hacking
Google
SEO - Blackhat Teckniques


Kontakt Os

Bufferzone.DK
C.F:Richsvej 90
2000 Frederiksberg
Denmark

e-mail
info@bufferzone.dkZones

- GraficZone
- ScriptZone
- LinkZone
- BannerZoneFocusZones

- webpromotion
-
søgemaskineoptimering
-
søgemaskinepositionering
- Søgemaskine
  markedsføring

-
IT sikkerhed
- SEO
- Hacking
-Google

Copyright 2006 BufferZone.dk. All Rights Reserved.
Legal Stuff, BufferZone dedication, Testimonials, Privacy Policy. 
Hacker Emblemet bufferzone.dk Hacker Emblemet bufferzone.dk Hacker Emblemet bufferzone.dk Hacker Emblemet bufferzone.dk Hacker Emblemet bufferzone.dk