Forside   Profil    IT sikkerhed    Søgemaskineoptimering    Reference    Ressourcer

 

Midlertidige links: vidensbank

Webpromotion

Sådan gør du din blog mere kendt.

Der er efterhånden rigtig mange danskere der har en blog som de flittigt skriver i og enkelte har endda flere blogs. Efterhånden som folk bliver fortrolige med mediet, opstår problematikken så, "gad vide om der er nogen der læser min blog, der er ingen der kommenterer og der er ingen der mailer". Samtidig kan man se blogs der er utroligt populære med tusindvis af kommentare og meget aktivitet. Hvordan gør man det. Dette spørgsmål forsøger denne artikel at give nogle svar på.

Bloggens emne:

Bloggens emne er vigtigt, da ingen rigtig gider at følge med i en blog der handler om alt og ingen ting og en sluder for en slader. Du bør vælge emnet smalt og holde dig inden for dette emne og er der flere ting du interesserer dig for, så lav to blogs eller flere.

Det er klart at emnet også har en betydning og selvom du vælger emnet smalt, så skal det selvfølgelig have en vis interesse for andre mennesker. Meget personlige ting der handler om dig og hvad du gør, er oftest ikke så interessant for folk der ikke kender dig personligt. Emnet skal have almen interesse for mange mennesker uden at blive for tyndt. Find din målgruppe

Måden du skriver på.

Det er måden du skriver på der driver værket. Det eneste der gør netop din blog interessant er den del af bloggen hvor din personlighed spejles. Lad din personlige mening stå tydeligt frem, hav en holdning til tingene og sig din mening. Det er det personlige arrangement og personligheden der sælger varen.

Når man har en stærkt personlig mening om ting og en holdning til ting, så skal man også være parat til at der er andre der mener og tror noget andet, og man skal være parat til at meningsudveksle på godt og ondt. Dette betyder ikke at man skal finde sig i hvad som heldst, men man er nødt til at stå ved sine holdninger hvis man vil tages alvorligt. Man kan ikke være enig med alle andre er velkomne til at mene noget andet end du gør, men i din blog er det dig der bestemmer hvad holdninger er.

Man kalder det "Link Bait"

Link Bait er et begreb der høre søgemaskineoptimering til, det handler om at man, hvis man gerne vil have andre sites til at linke til sit site, er nødt til at ligge noget der får dem til at komme. Link Bait kan være noget sjovt, noget flot, noget brugbart f.eks. grafik, programmer eller tjenester. Link Bait kan bruges på to grundlæggende måder når vi taler blogs. Dels i den traditionelle forstand hvor vi fisker links til bloggen, men også for at lokke kunderne til og fastholde dem der. Der skal simpelthen være noget at komme efter og en grund til at blive.

Skriv optimeret.

Dine blogs vil blive fundet af søgemskinerne, og derfor gør det jo ingen ting, hvis de ligger godt placeret for gode søgeord. Selvom dine tekster skal være velformulerede og læsevenlige, så er det ingen skade til at kunne skrive indholdet optimeret. du kan læse en mere udførlig artikel om dette vigtige emne på bufferzone.dk, artikler hedder Søgemaskineoptimering - Skriv indhold til søgemaskinerne

Link til andre.

Hvem du linker til er meget vigtigt for søgemaskinerne, idet disse linkssiger en hel del om hvad din blog handler om. Du har ingen kontrol over hvem der linker til dig, derfor kan disse links ikke rigtigt bruges til at sige noget om dit site med. Den du linker til, har du derimod 100% kontrol med.

Når du har fundet de vigtigste søgeord for dig, så foretag søgninger med disse søgeord og se om du kan idntificerer de vigtigste sige for disse søgeord og link til dem. Hvis du kan finde det autoritative site for en søgeord, så er det næsten em must a du linker hertil. Det at du kender det autoritative site og linker til det, betyder at din blog lettere opfatts som hørende til emnet. Du kan læse mere om links, både hvordan du får dem og hvem du skal linke til i artiklen Søgemaskineoptimering - De vigtige links

Vær aktiv

Lad os nu antage at du faktisk skriver en god, underholdende, oplysende og vedkommende blog som andre, hvis de kendte den ville besøge jævnligt. Det skal du blive ved med og hellere blogge jævnligt end i store klumper.

Du skal nu til at gøre din blog kendt og det kan du bl.a. gøre ved at bruge den aktivt. Deltag i fora, kommenter andre blogs og vær synlig på nettet. Hver gang du får en reel mulighed for det, så link til din egen blog, men husk at det gerne skulle falde naturligt. Det kunne f.eks. være som en kommentar i en blog, hvor du har skrevet mere uddybende om en ting end bloggeren eller skrevet med en anden vinkel. Skriv din vinkel og link så dil din egen post. Hvis du gør det hvor det er reelt og naturligt, så vil det sjældent falde folk for brystet, især hvis du ikke gør det hver gang du kommenterer

Tilmelding forskellige steder.

The Blogospher er et begreb, der er lidt svært at oversætte til dansk, og det bliver da også oftest brugt direkte. Begrebet omfatter alt vedrørende blogs, hvad der sker i the blogospher, hvilke nye ting der er på vej osv osv. Det er klart at der i denne verden også er sine populære og unikke tjenester man kan bruge både som blogger og hvis man søger informationer i the blogospher. Tilmelding til forskellige blog tjenester og specifikke blogsøgemaskiner og social bookmarking er blot nogle af tingene. Herunder kan du læse om nogle af de mest kendte tjenester:

De engelsksprogede internationale

Technorati

Technorati er en slags Blog (med mere) søgemaskine. De fleste blog løsninger supporterer tags og disse læser technorati ligesom den indexerer indholdet af dine blogs. Technorati er en af de mest benyttede Blog services og den er et must at være på.

For at få din blog optaget, skal du "Claime" den. Dette gøres her http://www.technorati.com/signup/ 

Når du har skrevet et indlæg i din blog bør du pinge. Det gøres her http://www.technorati.com/ping 

Feedburner

Feedburner er en feed (f.eks. RSS feed) management service provider hvortil man kan melde sin blog eller podcast service og så vil den vider melde den i netværket. Feedburner indeholder også muligheden for at annoncerer på sin blog, og dermed tjene penge.

Du registrere dig her http://forums.feedburner.com/profile.php?mode=register 

Når du har skrevet et indlæg i din blog bør du pinge. Det gøres her http://ping.feedburner.com/ 

Syndic8

Syndic8 er et blog index til RSS og feed, f.eks. Atom news, enablede blogs. Her er mulighed for at betale sig til placering og links, men man kan også bare tilmelde. Efter tilmelding vil bloggen blive godkendt eller afvist af Syndic8 personel.

Registrering http://www.syndic8.com/register.php 

Weblogs.com

Er en nyhedsservice der viderformidler blog entries ud fra blog tags. Ligesom de fleste andre tjenester kræver weblogs tilmelding, den kan pinges manuelt og med de fleste blog tools.

TopicExchange

The Internet Topic Exchange holder øje med hvad der "Tales" om på nettet, primært i blogs, ud fra devisen at hvis mange blogs taler om det samme, så må det være interessant, vigtigt og af interesse for andre. Alt Buzzen samles i kanaler efter emne og er en ret populær måde at holde sig orienteret på.

Udover de her beskrevne services findes der et væld af andre, brug google til at finde dem de er bl.a.:

Feedster, BlogFlux, Blog-Search, FocusLook, blo.gs, Moreover, NewsGator, IceRocket, PubSub, WeBlogALot, BulkFeeds, HolyCowDude, BlogRolling, Thingamablog, BlogLines, gnoos, Adoppt, FeedBlitz, ZingFast

Der findes naturligvis også en del ikke engelsksprogede internationale, herunder danske services de danske er:

BlogBot (http://blogbot.dk/) og Overskriften.dk (http://www.overskrift.dk/). Derudover kan nævnes følgende internationale:

Blogoon, Weblogues.com, Bitacoles, Cocolog-Nifty, Blogmura, blog.goo.ne.jp, GPost, BlogStyle, Ask.jp, Technorati.jp, f2c.com, Namaan, Bitacoras.com, Blog360, BlogBlogs, MapLog.jp, J-Ranking, Pingoo,

Læs mere om Webpromotion her:

Webpromotion - hvorfor det
Webpromotion - gør det selv
Webpromotion - Doorway sider for dummies.
Webpromotion - Optimering til google

Webpromotion - Sådan gør du din blog mere kendt
Webpromotion - Sådan gør du din blog kendt
Webpromotion - Reputation Management

Læs også disse serier

Søgemaskineoptimering
Søgemaskinepositionering
Søgemaskinemarkedsføring
IT sikkerhed

Hacking
google
SEO - Blackhat Teckniques


Kontakt Os

Bufferzone.DK
C.F:Richsvej 90
2000 Frederiksberg
Denmark

e-mail
info@bufferzone.dkZones

- GraficZone
- ScriptZone
- LinkZone
- BannerZoneFocusZones

- webpromotion
-
søgemaskineoptimering
-
søgemaskinepositionering
- IT sikkerhed

- SEO
- Hacking

Copyright 2006 BufferZone.dk. All Rights Reserved.
Legal Stuff, BufferZone dedication, Testimonials, Privacy Policy. 
Sådan gør du din blog mere kendt med bufferzone.dk Sådan gør du din blog mere kendt med bufferzone.dk Sådan gør du din blog mere kendt med bufferzone.dk Sådan gør du din blog mere kendt med bufferzone.dk Sådan gør du din blog mere kendt med bufferzone.dk