Forside   Profil    IT sikkerhed    Søgemaskineoptimering    Reference    Ressourcer

 

Midlertidige links: vidensbank

Bufferzone

Outsource til Google,

det er helt gratis

Der var en gang hvor verden var ordnet og forståelig og google var en søgemaskine og Microsoft var et firma der lavede styresystemer og kontorprogrammer. Hvem der først begyndte at møve sig ind på den andens område, er der næppe mange der kan huske, men i dag er Microsoft også en søgemaskine, og hvad google er, ved ingen vel rigtigt endnu.

I det seneste halve årstid har google kastet tjenester ud i bata-versioner så det har været svært at følge med og overblikket over hvad det hele skal ende med er først nu så småt ved at samle sig.

En verden af muligheder!!

Mange af disse nye tjenester fra google giver en verden af muligheder for den nystartede virksomhed, der ønsker at bruge Internettets potentiale for uhæmmet kommunikation og samarbejde, men som ikke har ekspertisen til selv at drive det og måske heller ikke økonomien til at købe sig til denne ekspertise. Den kan nu trygt overlade serverrummet til google og så er det oven i købet gratis.

Google Host er et af de nyeste tiltag der er dukket op og det viser at google har set lyset og har de samme ideer som denne artikel belyser. Udover Gmail, google Talk og Google Calendar er også lavet et Kontrol Panel, der samler håndtering af bruger konti, aliaser, mailing lister, og chat indstillinger. https://www.google.com/hosted

Gmail klare virksomhedens mail lige så godt som enhver mailserver. Mail kan læses online fra browseren og den kan hentes ned i en mailklint hvis man ønsker det (man kunne jo anvende Mozilla Thunderbird der også er gratis og fungerer fremragende sammen med Gmail. Der er endda plugins til, så mail kan krypteres og meget mere). Men Gmail får man 2 Gb online plads så man kan have rigtig mange dokumenter liggende i sin mailboks så de kan nås overalt hvor der er internetforbindelse. Se http://mail.google.com/

Google Calendar danner grundlag for virksomhedens tidsplanlægning. Man kan invitere til møder, dele sin kalender med medarbejdere og kollegaer og sætte alarmer. Med andre ord helt det samme som andre gode kalender programmer der kræver en mailserver. Hvis du ønsker det, kan du styre ressourcer som f.eks. mødelokaler, bordfodbolden eller virksomhedens Ferrari, så der er styr på hvem der er godt kørende hvornår. Se http://www.google.com/calendar/

Google Talk overtager din fastnettelefons rolle når vi taler intern telefoni, mødetelefon og videokonferencer hvis du investerer nogle få hundrede kroner pr medarbejder og køber web cams og høretelefoner med indbygget mikrofon. Google Talk er endda integreret med Gmail, så konti oplysninger deles og så du via Talk adviseres når der er mail til dig. Google Talk anvender åbne standarder og kan kommunikerer med mange andre Instant Messengers, der findes endda Google Talk til Blackbarry devices se http://www.blackberry.com/GoogleTalk/ og http://www.google.com/talk/


Google Page Creator er online Frontpage med web hotel for folk som ikke kan eller ikke gider html kodning. Det er klart at mulighederne er noget begrænset og ikke kan erstatte er ”Rigtigt” web site, men der er masser af anvendelses- muligheder alligevel. Præsentation af virksomhedens medarbejdere, dokumentation af tjenester og vare, beskrivelser af procedure og standarder, vejledninger, howto’s, tutorials og alt muligt andet stof, det er kun fantasien der sætter grændsen. Hvis virksomheden ikke ”lever af ” sit web site, kan Google Pages sagtens være en start. Se http://pages.google.com.


e Blogger er googles Blogging service. Igen er det kun fantasien der sætter grænsen for hvad man kan. Online bruger support, bruger gruppe kommunikation, tilfredshedsundersøgelser, indhentning af bruger feedback, mulighederne er uendelige.

Google Notebook er til vidensdeling internt og personligt. Notebook opsamler tekster, links og billeder du falder over på nettet, du kan skrive små beskeder og remeinders og ordne det hele under sigende overskrifter. Du kan vælge at dele dine notes ud eller holde dem personlige. Google Notebook kan sammenlignes med en elektronisk opslagstavle hvor dele er privat og dele er offentlige. Se http://www.google.com/notebook/


Google Desktop Håndterer søgning i virksomheden, både søgning på Internettet, søgning blandt lokale dokumenter og også søgning i Gmail. Google desktop search er i det hele taget fuldt integreret med googles andre produkter og vil gøre alle virksomhedens ressourcer meget mere tilgængelige. Alt viden findes fra et interface.

Google Office:

Det har været under vejs i nogen tid og er stadig i Beta, men virker fortrinligt. Google Documente & Spreadsheets er starten på hvad man kan kalde Google Office og det kan sagtens afløse det meste af Office pakken for det lille firma. Udover at erstatte Word og Excel, er filerne også placeret online med mulighed for deling af dokumenter og samtidig redigering. Firmaet spare diskplads, backup og filerne kan tilgås overalt. 

Virksomhedens andre Google værktøjer:

Google Transit. Planlæg rejser med offentlig transport, http://www.google.com/transit
Google Maps. Se kort, find virksomheder og tjenester lokalt. http://maps.google.com/
Google Mars. Skal du til Mars, så planlæg turen her. http://mars.google.com/
Google Earth. Virksomhedens egen satelit billeder af hele jorden. http://earth.google.com/
Google Finance. Valutakurser, finans nyheder http://finance.google.com/finance
Google Picasa. Virksomhedens billedarkiv ordnet http://picasa.google.com/
Google Pack. Google tjenester i en samlet pakke http://pack.google.com/
Google Calculator. Lommeregner, finans regner, valuta, m.m. http://www.google.com/help/features.html#calculator



Omtanke sparer ærgrelser

Da det er Gmail kontoen man bruger til alle de andre tjenester (man kan bruge en almindelig google account, men det er mest smidigt at bruge Gmail kontoen) er det relativt vigtigt at man tænker sig om med navngivningen hvis man ønsker at anvende google som virksomhedens IT infrastruktur. Da der gerne skulle ære en vis virksomhedssammenhæng og branding i tingene, bør navngivningen standardiseres. Man kunne f.eks. oprette alle Gmail konti efter navngivningsstandarden fornavn.firmanavn@gmail.com. På den måde kan man se at mailkonti, kalendere, hjemmesider og kontaktoplysninger I google talk høre sammen.

sådan gør man!

Gmail er en lukket fest, men kommer kun ind hvis man er inviteret. Heldigvis er det ikke svært at få en invitation, ofte kan man bede om at få en sådan i en af de mange fora der findes på nettet (f.eks. www.eksperten.dk) og en post i en google nyhed gruppe (f.eks. http://groups.google.com/group/google.public.support.general) vil sikkert også kunne give en invitation. Endelig kan man jo kontakte google og spørge, Google plejer at være imødekommende.
Når du er blevet inviteret vil du modtage en mail fra Gmail (man skal have en anden e-mail konto i forvejen), hvori der er et links. Dette link klikker du på og udfylder de nødvendige oplysninger (det er her navngivningen er vigtig).
Har du først en Gmail konto, kan du let følge de relevante links her i artikler og lave resten at de konti du behøver, og så er det bare at gå i gang med at lave det virksomheder er god til, Google skal nok holde serverrummer kørende.

Gratis – Indtil videre. 

De fleste af googles nye tjenester er i det der kaldes Beta Version. Dette betyder dels at der kan være fejl og uhensigtsmæssigheder i dem, jeg har dog ikke fundet nogle endnu, dels at de ikke er færdigudviklet endnu og at der er en mulighed for at tjenesterne på sigt kan komme til at koste penge. Rygtet lyder at dette ikke vil ske, man der er, som en klog mand engang sagde, svært at spå, især om fremtiden. Man skal også være opmærksom på at der på nogle af tjenesterne er en del ventetid fra man bestiller til man faktisk får tjenesten, dette gælder f.eks. Google Pages.

Læs mere om google her:

The Google Quality Score Algorithem
The Google Business Model
Google Webmasters tools
Google Stability index Number
Outsource til google, det er helt gratis

Tjen penge med Google Adsense
Google Analytics
Google Sitemap

Læs også disse serier

Søgemaskineoptimering
Søgemaskinepositionering
Søgemaskinemarkedsføring
Webpromotion
IT Sikkerhed
Hacking

Google
SEO - Blackhat Teckniques


Kontakt Os

Bufferzone.DK
C.F:Richsvej 90
2000 Frederiksberg
Denmark

e-mail
info@bufferzone.dk



Zones

- GraficZone
- ScriptZone
- LinkZone
- BannerZone











FocusZones

- webpromotion
-
søgemaskineoptimering
-
søgemaskinepositionering
- Søgemaskine
  markedsføring

-
IT sikkerhed
- SEO
- Hacking
-Google

Copyright 2006 BufferZone.dk. All Rights Reserved.
Legal Stuff, BufferZone dedication, Testimonials, Privacy Policy.



 
Outsource til Google fra bufferzone.dk Outsource til Google fra bufferzone.dk Outsource til Google fra bufferzone.dk Outsource til Google fra bufferzone.dk Outsource til Google fra bufferzone.dk