Forside   Profil    google    Søgemaskineoptimering    Reference    Ressourcer

 

Midlertidige links: Ekspertise og vidensbank

Google Sitemap

sådan gøres det

 

Teori først

Hvis du har læst mine andre artikler, så ved du at der grundlæggende er to forskellige søgemaskiner. Der er søgeindexet, hvor det er mennesker behandler din side og der er søgemaskiner som anvender software til at behandle dine sider med. Softwaren kandes ofte en ”spider”, en ”crawler” eller en bot.

Google er en søgemaskine og dens spider kaldes Googlebot. Googlebot kravler ad links. Den bruger links til at finde dit site og den bruger links til at kravle rundt på dit site. Når google bot først har fundet dit site og kravlet rundt på alle siderne vil den komme tilbage med jævne mellemrum, for at kontrollere om er skulle være nyt indhold.

hvad er Google SiteMap.

Google Sitemap er (indtil videre) et eksperiment, der er beregnet til at hjælpe både google selv og dig som webmaster. Med Google SiteMap får du mulighed for at udvide googles dækning af dit site og den hastighed hvormed google indexiserer dit site og opdager nyt indhold.
Hvis dit site er opbygget dynamisk, din link struktur opbygget sådan at den udfordre googlebot eller dine sider på anden måde gør det svært for google at nå rundt i hele dit site, så kan du bruge google sitemap til at hjælpe botten med at komme rundt og med at vide hvor ofte siderne ændre sig.
Et google sitemap kan betragtes som en tilføjelse til de normale metoder du anvender for at få dit site indexiseret og som en mulighed for at give google oplysninger som botten ellers ikke ville opdage. Google sitemap er stadig et Beta program, så du risikere ingen straf men omvendt vil google heller ikke give nogle former for garantier. Ved at deltage giver du google bedre mulighed for at udvikle, udvide og forbedre konceptet.

Sådan gør du


For at kunne deltage i google Sitemap og andre af googles spændende tiltag f.eks. Google Groups, Google Alerts, Froogle Shopping List, Personalised Search, your Personalised Homepage, og Google Answers, skal du have en Google Account. Sådan en får du her https://www.google.com/accounts/NewAccount.
Herefter logger du på Google Sitemaps med din nye Google Account her https://www.google.com/webmasters/sitemaps/login
Næste trind er, at verificere,r at du faktisk er ejeren eller mindst administratoren for det site, du ønsker at lave sitemap for. Instruktionerne vil lede dig igennem ved at give dig processen således:
1. Først skal du lave en tom fil, navngivet med et navn som du får oplyst på hjemmesiden. Filens navn vil se nogenlunde sådan ud, GOOGLE00936f38a61922356.html.
2. Den tome fil (controller lige endnu en gang at du har navngivet den korrekt) uploades til roden af dit web site.
3. herefter verificerer Google at filen er til stede og at den hedder det rigtige. Finder den oplysningerne i orden, er du klar til de næste skridt.

Så skal der laves et sitemap


Næste skridt er at lave et sitemap til google og dette kan gøres på et antal forskellige mådder alt afhængig af hvordan dit sitet er strikket sammen og alt efter hvilket format du vælger at lave det i. I det efterfølgende anvender jeg Googles Sitemap protokol og jeg anbefaler at du gør det samme indtil du er helt hjemme i systemet. Husk at Sitemap er i Beta endnu, så gør det enkelt for dig selv og Google.
Du har nu nogle forskellige muligheder
- hvis dit site er opbygget med statiske html sider, med almindelige html links (<a href=”….) og du har en liste over sitets URL’er, enten som almindelig text fil eller i form af en access log, så kan du anvende Google Sitemap Generator til at skrive en sitemap for dig.
- Hvis dit site er dynamisk, du har måske dele af sitet, der ikke bliver indexiseret ordentligt og sitet er lille nok til at du kan lave en text liste med sitets URL’er, så brug Google Sitemap Generator også her.
- hvis du af en eller anden grund ikke kan anvende Google Sitemap Generator, F.eks. har du ikke Python installeret på din maskine, eller du har ingen kommandolinie adgang til din server, så kan du måske anvende en andet (tredje parts) værktøj til dette, se her http://code.google.com/sm_thirdparty.html
 

Python is an interpreted programming language created by Guido van Rossum in 1990. Python is fully dynamically typed and uses automatic memory management; it is thus similar to Perl, Ruby, Scheme, Smalltalk, and Tcl. Python is developed as an open source project, managed by the non-profit Python Software Foundation


- sidst, men bestemt ikke mindst, så kan et sitemap selvfølgelig skrives i hånden under overholdelse af Google Sitemap Protokol, se her http://google.com/webmasters/sitemaps/docs/en/protocol.html
Eksempler på sitemaps kan ses her http://www.google.com/sitemap.xml


-<urlset>
   -<url>
         <loc>http://www.bufferzone.dk/vidensdeling</loc>
         <lastmod>2004-05-05-30T03:45:08+00:00</lastmod>
     </url>
   -<url>
          <loc>http://www.bufferzone.dk/webpromotion.htm</loc>
          <lastmod>2004-05-05-30T03:48:44+00:00</lastmod>
     </url>
   -<url>
          <loc>http://www.bufferzone.dk/søgemaskineoptimering.htm</loc>
          <lastmod>2004-05-05-30T03:53:12+00:00</lastmod>
     </url>

 

Følgende er væsentligt I alle formater.


- et sitemap indeholder lister af URL eller af andre sitemaps
- hvis dit sitemap indeholder lister med andre sitemaps, så skal du bruge en Sitemap index file og denne må max indeholde 1000 forskellige sitemaps (i beta perioden dog kun 200), så begræns dig ;-)
- et almindeligt sitemap kan max indeholde 50.000 URL’er, så også her må du begrændse dig og den må max fylde 10 Mb. Hvis den er større (det lyder utroligt, men der er sites der har dette behov) så kan du opdele den i mindre sitemaps
- Brug samme syntaks hele vejen igennem og lav dine URL fuldstændig komplette med http:// og alle slashes (/ eller \)
- Undgå brug af ID eller andre ikke standard tegn.
 

Character Escape Code
Ampersand & &amp;
Single Quote ' &apos;
Double Quote " &quot;
Greater Than > &gt;
Less Than < &lt;

 

Så skal dit nye Google Sitemap uploades

1. Du uploader sit Google Sitemap til den nederste niveau (eller øverste alt afhængig af hvorfra du anskuer til site) du ønsker indexiseret. Normalt vil det være root niveauet. Hvis du uploadet til et højere niveau (eller lavere hvis du ser fra den anden side) vil Google ikke være i stand til at indexiserer sider der ligger under dette niveau.
2. herefter logger du ind til Google Sitemaps med din Google Account. Klik Add tabben.
3. herefter vælger du General Web Sitemap option og klikker Next
4. Så skal din Google Sitemap URL indskrives, f.eks. http://www.bufferzone.dk/sitemap.xml, hvorefter du klikker Add Web Sitemap.

Lige efter at du har submittet din sitemap, vil dens status være listet som Pending. Dette vil dog relativt hurtigt ændre sig til enten OK hvis alt er i orden eller til error hvis der er fejl i scriptet.

Fejlfinding


Hvis du får fejl når du forsøger at add’e et sitemap, så finde fejlen herunder og se hvor dan du muligvis kan løse problemet.

URL contains illegal characters
Kontroller alle URL’er. Det er oftest mellemrum (blanke karakterer) eller non-ASCII karakterer der giver problemer. Når du har fundet fejlen gensubmitt dit sitemap.

The URL you entered is invalid. Please make sure you have typed it correctly and that it uses the proper syntax and try again.
Sitemap kan ikke findes der hvor den skal. Kontroller placeringen af sitemap filen, URL’en der viser hvor den ligger samt at linket er skrevet rigtigt.

You have reached the maximum number of Sitemaps. You can add up to 200 Sitemaps to your account.
I Beta perioden er grændsen for sitemap’s I listen sat til 200. Når Google går til fuld produktions version vil grændsen formentlig ligge på 1000. Begrænds dit antal eller del sitemap’en over i to mindre map’s

You've already submitted this Sitemap URL. To resubmit a Sitemap, use the resubmit link beside the Sitemap URL on the My Sitemaps page.
Hvis du laver rettelser til en sitemap du allerede har submittet, skal du bruge Resubmit linket I stedet

Afsluttende bemærkninger
Google Sitemap er i Beta I øjeblikket og kan derfor ikke betragtes som en færdig tjeneste. Dette betyder at denne artikel også vil udvikle sig, efterhånden som jeg kommer dybere ind i emnet og efterhånden som tjenesten udvikler sig. Kik ind til denne artikel med mellemrum for at se om der skulle være kommet noget nyt.
Som der skrives i kommentarene så kan man sagtens være ude for at der er lidt ventetid inden man "bliver optaget", ventetiden kan oven i købet være lang for nogle af tjenesterne,

 

Læs mere om google her:

The Google Quality Score Algorithem
The Google Business Model
Google Webmasters tools
Google Stability index Number
Outsource til google, det er helt gratis

Tjen penge med Google Adsense
Google Analytics
Google Sitemap

 

Læs også disse serier

Søgemaskineoptimering
Søgemaskinepositionering
Søgemaskinemarkedsføring
Webpromotion
IT Sikkerhed
Hacking

Google
SEO - Blackhat Teckniques


Kontakt Os

Bufferzone.DK
C.F:Richsvej 90
2000 Frederiksberg
Denmark

e-mail
info@bufferzone.dk



Zones

- GraficZone
- ScriptZone
- LinkZone
- BannerZone











FocusZones

- webpromotion
-
søgemaskineoptimering
-
søgemaskinepositionering
- Søgemaskine
  markedsføring

-
IT sikkerhed
- SEO
- Hacking
-Google

Copyright 2006 BufferZone.dk. All Rights Reserved.
Legal Stuff, BufferZone dedication, Testimonials, Privacy Policy.



 
Google Sitemap Google Sitemap Google Sitemap Google Sitemap Google Sitemap